donderdag 26 maart 2009

Voor of tegen? Een tussenstand.

Als ik de verschillende meningen van clubs en diverse polls een beetje lees dan is de verhouding voor-tegen de huidige plannen van de KNVB voor de oprichting van een topklasse in het amateurvoetbal fifty-fifty met een lichte winst voor de voorstanders. Zie ook diverse artikelen met meningen van clubs; Harkemase Boys (voor), ARC, Argon, Capelle en AFC (tegen).

Ik mis echter wel een goed totaaloverzicht van de zondaghoofdklassers analoog aan het overzicht van de zaterdaghoofdklassers op voetbalopzaterdag.com, maar wellicht dat een dergelijk overzicht er binnenkort alsnog komt.
Inmiddels is er wel een overzicht van de meningen van de zondag hoofdklasse C.

Wat dat betreft lijkt het nog geen uitgemaakte zaak, ook gezien het voorbehoud dat een groot aantal voorstanders hebben gemaakt. Zij kijken de kat uit de boom en de regio- en districtsvergaderingen zullen hierin doorslaggevend zijn.
Daar zal de KNVB duidelijkheid moeten geven op o.a. de volgende punten:
  • financiele eisen, gevolgen en eventuele financiele ondersteuning
  • promotie/degradatie regeling
  • organisatorische eisen en gevolgen
Tot nu toe houdt de KNVB zich op de vlakte al heeft men wel aangegeven het voornemen te hebben een vorm van financiele ondersteuning te bieden. Hoe dat er uit gaat zien is echter niet bekend, alhoewel een uitspraak van de voorzitter van Quick Boys (zie einde interview)doet vermoeden dat dit geld merendeels gaat naar het betaald voetbal...

Het blijft dus wachten op de regio- en districtsvergaderingen die in april en mei 2009 gaan plaatsvinden. Pas dan zullen de echte verhoudingen duidelijk worden.

Geen opmerkingen: